Information om operation for stritører

Klik her for se folder i PDF og udskrive

Udstående ører er som oftest en medfødt og i mange tilfælde arvelig tilstand.
For mange vil udstående ører ikke genere.
For en del vil fænomenet imidlertid afstedkomme drillerier og tilstanden kan da virke kosmetisk skæmmende.
Som hovedregel vil kosmetiske operationer blive foretaget i lokalbedøvelse. Hvis der er behov for operation før lokalbedøvelse kan accepteres, kan man får fuldbedøvelse under anlæggelse af lokalbedøvelsen. Når lokalbedøvelsen er lagt, er der ikke flere smerter. Man vågner langsomt op under operationen, og er man motiveret for operationen, er det ikke
vanskeligt at ligge stille.
Når man er vågen kan pårørende under den resterende del af operationen komme ind og være sammen med den der bliver opereret.
Operationen vil tage op til 1 ½ time, hvis begge ører der skal læges ind.
Der åbnes kun bag på øret, hvor et ar er mindst synlig.
Der sys med tråde, der svinder af sig selv. Hvis de efter et par uger generer, kan man henvende sig til klinikken for at få trådene fjernet.
Efter operationen anlægges en “stritøre” forbinding. Den består af en skumgummi del der klistres på huden rundt om øret. Det gør forbindingen mere stabil. Herefter anlægges en hovedforbinding der til sidst holdes på plads af en net speca/hege elefanthue.
Forbindingen skal normalt sidde i en uge. I den periode kan der godt vaskes ansigt, men ikke hår.
Forbindingen fjernes i klinikken. Det er ofte forbundet med nogen ubehag/smerte idet forbindingen omkring ørerne godt kan sidde ret fast. Resultatet af operationen kan umiddelbart vurderes. De to følgende uger skal man om natten have en nethue på for ikke at ligge forkert på de nyopererede ører.

Med venlig hilsen
Peter A. Haahr (øre-, næse-, halslæge)